öntöttvas és kerek konyhai edények

Öntöttvas fazék fedővel és fogantyúval

Öntöttvas fazék fedővel és fogantyúval

15 960 Ft

szállítási díj: 1 600 Ft

... , és a tartalma tovább melegen tartható. Kerek holland sütő fedővel Fűszerezett és tapadásmentes öntöttvas Sütéshez ... 5,3 kg Öntöttvasból és horganyzott vasból (fogantyú) Fekete ...

Irány a bolt arrow_forward
itália konyha Öntöttvas grill serpenyő kerek 24cm

itália konyha Öntöttvas grill serpenyő kerek ...

7 090 Ft

... csomag tartalma: - 1 db Öntöttvas grill serpenyő kerek 24cmAnyaga: öntött vas, fém, ... edényt ezután kenje ki zsírral vagy szalonnával és alaposan hevítse fel. Minden használat után ...

  • Gyártó: itália konyha
Irány a bolt arrow_forward
Grillserpenyő öntöttvas 24 cm kerek (10374)

Grillserpenyő öntöttvas 24 cm kerek (10374)

5 190 Ft

szállítási díj: 1 790 Ft

... is egyszerű, a használat után kitisztított és kiolajozott edény hosszú ideig megőrzi állagát és ideális tulajdonságait. Az öntöttvas grillserpenyő átmérője 240 mm, magassága ...

Irány a bolt arrow_forward
Zománcozott öntöttvas lábas mini 14 cm Acélkék

Zománcozott öntöttvas lábas mini 14 cm ...

9 490 Ft

szállítási díj: 1 490 Ft

... öntöttvas és a zománc kombinációja kiváló hőelosztást biztosít; így garantálja az egyenletes és ... tárolási és főzési célra is alkalmas. A lábas kiváló minőségű öntöttvasból készült; ...

Irány a bolt arrow_forward

Konyhai edények újdonságok a depo.hu-n

Gyakran ismételt kérdések - Konyhai edények

Az indukciós főzőlapokhoz érdemes olyan edényeket választani, amelyeknek az alja ferromágneses anyagból készült. Ez lehet például öntöttvas, acél vagy speciális ötvözetekből álló edény is. Fontos, hogy az edény alja teljesen sík legyen, hogy a főzőlap hatékonyan tudja felmelegíteni. Emellett érdemes olyan edényeket választani, amelyeknek vastagabb az alja, így egyenletesebben oszlik el a hő a főzés során. Végül, érdemes olyan edényeket választani, amelyeknek a fogantyúja nem melegszik fel, így biztonságosabb a használatuk.

Egy minőségi öntöttvas edény tartós, megbízható és kiváló hőelosztással rendelkezik. Az anyag minősége és vastagsága biztosítja, hogy az étel egyenletesen süljön és ne égjen oda. Emellett könnyen tisztítható és hosszú élettartammal rendelkezik.

Egy jó minőségű serpenyőnek számos jellemzővel kell rendelkeznie, hogy megfeleljen az elvárásainknak. Először is, fontos, hogy a serpenyő anyaga legyen tartós és hőálló, hogy hosszú élettartammal rendelkezzen és ne deformálódjon a magas hőmérséklet hatására. Emellett a serpenyőnek jó hőelosztó képességgel kell rendelkeznie, hogy az étel egyenletesen süljön benne. A serpenyő mérete is fontos szempont, hiszen a megfelelő méretű serpenyőben könnyebben tudjuk elkészíteni az ételeket. Végül, a serpenyőnek kényelmes fogantyúnak kell lennie, hogy biztonságosan tudjuk használni.

Az edények típusa nagyban függ a főzési technikától. Például, ha sütésről van szó, akkor a sütőedények a legalkalmasabbak, míg ha főzésről van szó, akkor a lábasok és serpenyők a legjobbak. A grillen való sütéshez pedig a grillrácsos edények a legmegfelelőbbek. Fontos, hogy az edények anyaga is megfelelő legyen a főzési technikához, például a vas és az alumínium edények jobban vezetik a hőt, míg a kerámia és a üveg edények jobban tartják a hőt.

A megfelelő méretű edény kiválasztásához először is fontos meghatározni, hogy milyen mennyiségű ételt szeretnénk elkészíteni. Ezután érdemes figyelembe venni az edény anyagát és formáját is, hiszen ezek is befolyásolják az étel elkészítését és ízét. A legjobb választás az olyan edény, amelynek a mérete és formája megfelel az elkészítendő ételnek, és amelynek anyaga megfelelően vezeti a hőt.

Az indukciós edények számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos edényekkel szemben. Az indukciós technológia lehetővé teszi a gyorsabb és hatékonyabb főzést, mivel az edények közvetlenül a főzőlapra vannak helyezve, így az energia hatékonyabban hasznosul. Emellett az indukciós edények biztonságosabbak is, mivel csak akkor melegednek fel, ha az indukciós főzőlapra helyezzük őket. Továbbá, az indukciós edények könnyen tisztíthatóak és tartósabbak is, így hosszú távon is megéri befektetni beléjük. Összességében tehát az indukciós edények kiváló választásnak bizonyulnak a modern konyhákban.